Personvernerklæring og informasjonskapsler

Sist oppdatert 29. oktober 2018

Introduksjon


Resideo Technologies, Inc. (“Selskapet”, “vår”, “oss”, eller “vi”), "dataansvarlig" for personopplyningene vi samler om deg i samsvar med denne personvernerklæringen, er forpliktet til å beskytte personvernet ditt.Denne personvernerklæringen beskriver trinnene vi tar for å beskytte dine personopplysninger når du besøker noen av våre nettsteder eller bruker programmer som inneholder en link til denne personvernerklæringen (sammenfattet, våre "nettsteder") eller når du kontakter oss.Den beskriver hvordan vi behandler personopplysninger knyttet til deg, inkludert hvilke typer personopplysninger vi samler, hvilke formål vi bruker den til, hvilke typer tredjeparter vi deler den med, og eventuelle rettigheter du måtte ha med hensyn til slik informasjon.Personopplysninger, eller en kombinasjon av opplysninger, som gjør at du kan identifiseres.


Denne personvernerklæringen gjelder bare når du besøker noen av våre nettsteder som lenker til denne personvernerklæringen eller når du kontakter oss, for eksempel med en kommentar, forespørsel eller kundestøtteforespørsel.Personopplysninger samlet om deg i forbindelse med andre selskapets nettsteder, produkter, tjenester eller mobilapplikasjoner (inkludert de som er tilgjengelige for deg av våre konsernselskaper) kan dekkes av ulike personvernerklæringer.Det er viktig at du leser denne personvernerklæringen sammen med andre personvernerklæringer eller andre merknader vi kan gi til deg ved bestemte anledninger når vi samler inn eller behandler dine personopplysninger slik at du er fullt klar over hvordan og hvorfor vi bruker informasjonen din.


Ved å bruke eller gå inn på våre nettsteder eller kontakte oss, godtar du at vi kan behandle dine personopplysninger på den måten som er beskrevet i denne personvernerklæringen.Din bruk av våre nettsteder og all informasjon du gir gjennom dem, er til enhver tid underlagt denne personvernerklæringen og de aktuelle vilkårene og betingelsene som gjelder for nettstedene.


VIKTIG MELDING FOR INNBYGGERE I DET EUROPEISKE ØKONOMISKE OMRÅDET (EØS) : EØS-INNBYGGERE KAN HA RETT TIL Å MOTSETTE SEG VISSE TYPER BEHANDLINGSAKTIVITETER SOM OMFATTER DINE PERSONOPPLYSNINGER BESKREVET I DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN, HERUNDER HVOR VI STOLER PÅ EN LEGITIM INTERESSE FOR Å BEHANDLE DINE PERSONOPPLYSNINGER ELLER HVOR VI BEHANDLER DINE PERSONOPPLYSNINGER FOR DIREKTE MARKEDSFØRING.I NOEN TILFELLER KAN VI VISE AT VI HAR OVERBEVISENDE LEGITIME GRUNNER TIL Å FORTSETTE Å BEHANDLE DINE PERSONLIGE OPPLYSNINGER, I SÅ FALL ER VI IKKE FORPLIKTET TIL Å OVERHOLDE FORESPØRSELEN DIN


Klikk på en av koblingene nedenfor for å hoppe til avsnittet som du er interessert i:


  1. 1)    Vår innhenting av opplysninger
  2. 2)    Vår bruk av opplysninger
  3. 3)    Det juridiske grunnlaget som vi behandler informasjon på
  4. 4)    Anonymisering av informasjon
  5. 5)    Hvor lenge beholder vi informasjon
  6. 6)    Tilgjengeliggjøring av informasjon
  7. 7)    Internasjonale overføringer
  8. 8)    Sikkerhet
  9. 9)    Informasjonskapsler
  10. 10)  Ikke spor
  11. 11)  Dine rettigheter
  12. 12)  Opplysninger fra barn
  13. 13)  Koblinger til andre nettsteder
  14. 14)  Kontakt oss


  1. 1) Vår innhenting av opplysninger


    1. a) Informasjon samlet inn direkte fra deg. Når du besøker våre nettsteder, kan vi be deg om personlig informasjon for å yte en tjeneste eller utføre en transaksjon som du har bedt om.
      Du kan også gi oss personopplysninger oss når du tar kontakt med oss (for eksempel med en kommentar, forespørsel eller kundesupportforespørsel) eller registrerer deg for en konto for å bruke våre nettsteder.


      Personopplysningene vi samler inn fra deg når du bruker våre nettsteder, kan omfatte:


      • Identitetsdata, for eksempel navn, tittel, firma/organisasjonsnavn, e-postadresse, telefon- og faksnummer og fysisk adresse (inkludert gate, by, postnummer og/eller land);

      • Registreringsdata, for eksempel informasjon gitt av deg når du registrerer deg for en konto for å bruke våre nettsteder, inkludert brukernavn og passord;

      • Rekrutteringsdata, inkludertinformasjon sendt inn i forbindelse med en søknad eller forespørsel (som beskrevet nedenfor);

      • Markedsførings- og kommunikasjonsdata, inkludert markedsføringspreferanser og abonnementene i våre publikasjoner;

      • Finansiell informasjon, inkludert kredittkort eller annen finansiell kontoinformasjon, med det formål å gjøre det mulig for oss å legge til rette for kjøp av selskapets produkter og tjenester som kan være tilgjengelige på våre nettsteder;

      • Informasjon om eksportkontroll, for eksempel nasjonalitet, statsborgerskap og bostedsland, som gjør det mulig for oss å fastslå at du er kvalifisert under eksportkontrollforskrifter for å motta informasjon om visse teknologier;

      • Transaksjonsdata, inkludertforespørsler om og bestillinger av våre produkter og tjenester og detaljer om betalinger til og fra deg;

      • Informasjon i forbindeles med hendelsesregistrering, inkludert informasjon som du oppgir når du fyller ut e-registreringsskjemaer; og

      • Din tilbakemelding, inklusiv tilbakemelding fra deg om nettstedet våre, samt produktene og tjenestene generelt.

      Når du ikke oppgir forespurt informasjon, kan det hende vi ikke kan levere den tjenesten du ber om, eller utføre transaksjonen din.

    2. b) Informasjon vi samler om deg. Vi samler inn bestemt informasjon om ditt besøk til våre nettsteder, inkludert:


      • Bruksdata, inkludert informasjon om hvordan du bruker våre nettsteder, hvilke sider du viser, antall byte som overføres, lenkene du klikker på, materialene du har tilgang til, datoen og klokkeslettet du får tilgang til nettstedet, nettstedet som du koblet videre til et av våre nettsteder fra, og andre handlinger på nettstedet; og

      • Tekniske data, for eksempel din IP-adresse, nettlesertype og -funksjoner og språk og operativsystem.

      For informasjon om informasjonskapslene vi bruker på våre nettsteder, se avsnittet "Cookies" nedenfor.

    3. c) Geolokasjonsinformasjon. For enkelte nettsteder kan vi, medditt uttrykkelige samtykke samle nøyaktig, sanntidsplassering (dvs. geografisk plassering) av mobilenheten din.
      Denne informasjonen blir bare brukt for å lette bruken av nettstedene.
      Geolokasjonen for mobilenheten kan bli oppgitt til våre tjenesteleverandører som kan behandle denne informasjonen i forbindelse med å yte tjenester på våre vegne.
      Når du har samtykket i samlingen av nøyaktig sanntidsplassering for mobilenheten, kan du justere dette samtykket ved å administrere innstillingene for Lokaliseringstjenester via innstillingene for mobilenheten din.

    4. d) Informasjon innhentet fra tredjeparter.


      I samsvar med gjeldende lov kan vi samle personlig informasjon om deg fra tredjeparter, for eksempel nettsider/applikasjoner for sosiale medier, som vi kan kombinere med informasjonen vi allerede har om deg, for å hjelpe oss med å forbedre og tilpasse våre nettsteder til dine preferanser og for andre formål som er angitt i denne personvernerklæringen.


  2. 2) Vår bruk av opplysninger


    Vi kan bruke den personlige informasjonen som er samlet inn via våre nettsteder, eller når du kontakter oss for formål som inkluderer:


    • Tjenester og transaksjoner. Vi kan bruke personopplysningene dine til å levere deg tjenester og utføre transaksjoner du har bedt om, inklusiv, men ikke begrenset til, å gi informasjon om selskapets produkter, eller tjenester som du har kjøpt eller på annen måte bruker, registrere kjøpte produkter, behandle produktbestillinger, behandle garantikrav, erstatte produkthåndbøker, svare på kundeservicehenvendelser og forenkle bruken av nettstedene våre.

    • Administrere og beskytte vår virksomhet og nettsteder. Vi kan bruke dine personlige opplysninger til å administrere og beskytte vår virksomhet og våre nettsteder, inkludert feilsøking, systemvedlikehold, brukerstøtte, rapportering og hosting av data.

    • Forbedre vår forretningsvirksomhet, nettsteder, produkter og tjenester. Vi kan bruke dine personlige opplysninger til å utføre forretningsanalyser eller til andre formål som hjelper oss med å utvikle og forbedre kvaliteten på virksomheten vår, nettsteder, produkter og tjenester (inkludert nye produkter og tjenester), for eksempel ved å tilpasse våre nettsteder til dine spesielle preferanser eller interesser.

    • Markedsføring. I samsvar med gjeldende lover og forskrifter kan vi bruke dine personopplysninger til å informere deg om produkter eller tjenester som kan være av interesse for deg, og ellers kommunisere med deg om tilbud, hendelser og nyheter, undersøkelser, spesialtilbud og relaterte emner.
      Du kan når som helst melde deg fra markedsføringskommunikasjon sendt via e-post, gratis ved å bruke "unsubscribe"-lenken i e-postmarkedsføringsmateriell du mottar fra oss, eller ved å kontakte oss ved å bruke kontaktopplysningene som er oppført i denne personvernerklæringen.
      Avhengig av ditt bostedsland kan du også velge å avvike fra andre typer markedsføringskommunikasjon. Ta kontakt med oss ved hjelp av kontaktinformasjonen som er oppført i personvernerklæringen for mer informasjon.

    • Jobbsøknader. I forbindelse med en søknad eller forespørsel kan du gi oss informasjon om deg selv, for eksempel en CV, faglige referanser, informasjon om utdanning og arbeidserfaring og informasjon om faglig opplæring og sertifiseringer.
      Vi og medlemmer av vår gruppe kan bruke denne informasjonen med henblikk på ansettelsesvurdering, og som ellers angitt i en separat personvernerklæring eller annen melding som er tilgjengelig i forbindelse med søknaden din.

    • Undersøkelser og analyser. Vi kan bruke dine personopplysninger til å utføre forskning og analyse for å hjelpe oss med å analysere innkjøpspraksis, identifisere produktene og tjenestene som best passer dine krav, og måle effektiviteten av annonseringen vi leverer til deg.

    • Håndhevelse: Vi kan bruke personopplysningene vi samler for å oppdage, forhindre og håndtere svindel, brudd på immaterielle rettigheter, brudd på våre vilkår og betingelser, lovbrudd eller annen misbruk av våre nettsteder.

    Når loven tillater det, kan vi kombinere informasjonen vi samler inn via våre nettsteder med annen informasjon vi har om deg (for eksempel informasjon om din bruk av våre produkter og tjenester) for å tilby deg en bedre og konsistent kundeopplevelse når du samhandler med oss eller andre formål som er angitt i denne personvernerklæringen.


  3. 3) Det juridiske grunnlaget som vi behandler informasjon på


    Når loven krever det, sørger vi for at det er et rettslig grunnlag for behandlingen av dine personlige opplysninger.I de fleste tilfeller er det juridiske grunnlaget at:


    • behandlingen er nødvendig for å utføre de tjenestene vi tilbyr til deg;

    • behandlingen er nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser, herunder overholdelse av gjeldende lover, forskrifter, statlige og kvasi-statslige forespørsler, rettsordre eller stevninger;

    • behandlingen er basert på ditt samtykke til behandling av din personopplysninger for ett eller flere spesifiserte formål (for eksempel markedsføring); eller

    • behandlingen er nødvendig for å møte våre legitime interesser, for eksempel for å utvikle og forbedre våre nettsteder, produkter og/eller tjenester til fordel for våre kunder.

  4. 4) Anonymisering av informasjon


    I samsvar med gjeldende lov kan vi anonymisere dine personopplysninger slik at de ikke lenger kan brukes til å identifisere deg.Anonymisert informasjon anses ikke som personopplysninger og er derfor ikke underlagt denne personvernerklæringen.Vi kan samle inn, bruke og dele anonymisert informasjon til ethvert formål.


  5. 5) Hvor lenge beholder vi informasjon


    Perioden vi lagrer din personopplysninger varierer avhengig av formålet med behandlingen.Vi lagrer for eksempel personlig informasjon som trengs for å gi deg produkter og tjenester, eller for å lette transaksjoner du har bedt om, så lenge du er kunde hos selskapet.Vi lagrer dine personopplysninger til markedsføringsformål til du har valgt å ikke motta ytterligere direkte markedsføringskommunikasjon i samsvar med gjeldende lov.Hvis du sender inn en jobbsøknad via våre nettsteder, beholder vi opplysninger om søknaden din som angitt i personvernerklæringen eller annen merknad som er tilgjengelig for deg i forbindelse med søknaden din eller som ellers kreves av loven.I alle andre tilfeller lagrer vi dine personlige opplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene som er angitt i denne personvernerklæringen, etter hvilken tid det er enten anonymisert (der det er tillatt ved gjeldende lov), slettet eller ødelagt.


  6. 6) Tilgjengeliggjøring av informasjon


    Vi kan dele dine personopplysninger med utvalgte tredjeparter i samsvar med gjeldende lov, inkludert som angitt nedenfor.


    • Våre konsernselskaper. Vi kan dele dine personopplysninger med våre tilknyttede selskaper og konsernselskaper som rimelig nødvendig for de formålene som er angitt i denne personvernerklæringen.

    • Tjenesteleverandører. Vi kan dele dine personopplysninger med selskaper som vi har utkontraktert til å tilby tjenester på våre vegne, for eksempel hosting av nettsteder, gjennomføring av undersøkelser, behandlingstransaksjoner, analyse av våre nettsteder og utførelse av analyser for å forbedre kvaliteten på vår virksomhet, nettsteder, produkter og tjenester.
      Vi trenger disse tjenesteleverandørene for å beskytte konfidensialiteten til dine personopplysninger.

    • Distributører og andre pålitelige samarbeidspartnere. Vi kan dele dine personlige opplysninger med tredjeparter som distribuerer våre produkter og andre pålitelige forretningspartnere til formål som inkluderer at disse tredjepartene kan sende markedsføringskommunikasjon til deg.
      Slik utveksling av personlig informasjon til markedsføringsformål blir utført i samsvar med gjeldende lover og forskrifter.

    • Opplysning i forbindelse med transaksjoner. I forbindelse med visse transaksjoner kan det hende vi leverer videre noen av eller alle personopplysningene dine til finansinstitusjoner, myndighetsorganer og transport- eller postselskaper som er involvert i utførelsen av transaksjonen.

    • Utlevering i forbindelse med oppkjøp eller salg. Det kan oppstå forhold der selskapet av strategiske eller andre forretningsmessige grunner bestemmer seg for å selge, kjøpe, avhende eller slå sammen virksomheter eller reorganisere dem i noen land.
      Vi kan avsløre informasjon vi har om deg i den grad det er rimelig nødvendig for å fortsette med forhandling eller fullføring av fusjon, oppkjøp, avhendelse eller salg av hele eller deler av selskapets eiendeler.

    • Utlevering av andre årsaker. Det kan hende vi offentliggjør personopplysninger hvis nødvendig eller autorisert til å gjøre dette ifølge lov, eller når vi i god tro mener en slik handling er nødvendig for å etterleve juridiske krav, eller opptre riktig i forbindelse med søksmål mot oss, for å beskytte og forsvare våre rettigheter eller vår eiendom, eller for å beskytte den personlige sikkerheten til en person under presserende omstendigheter.

  7. 7) Internasjonale overføringer


    Vi er et globalt selskap.Ved å bruke eller få tilgang til våre nettsider eller kontakte oss og gi informasjon til oss, bekrefter og aksepterer du at dine personlige opplysninger kan samles inn, overføres til og nås av selskapet, våre konsernselskaper, leverandører, distributører og andre samarbeidspartnere og/eller agenter som befinner seg i land utenfor landet ditt eller hjemme, inkludert, men ikke begrenset til, USA, Mexico og India, i samsvar med gjeldende lovgivning.Vær oppmerksom på at personvernbeskyttelsen og juridiske krav, inkludert myndighetenes rettigheter til å få tilgang til dine personlige opplysninger, i noen av disse landene kanskje ikke er lik de i ditt hjemland.Imidlertid tar vi rimelige skritt for å beskytte personvernet ditt og å gi et beskyttelsesnivå for personopplysninger som er sammenlignbart med det landet du bor.


    Brukere med bosted i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS)


    Når det er nødvendig, har vi satt inn passende sikkerhetsforanstaltninger hos våre konsernselskaper, tjenesteleverandører, entreprenører, distributører og andre samarbeidspartnere og agenter for å sikre at overføring av personlig informasjon utenfor EØS er tilstrekkelig beskyttet.Disse sikkerhetsforanstaltningene omfatter vanligvis EUs standard kontraktsregler i samsvar med artikkel 46(2) i EUs forordning for personvern, (GDPR).For mer informasjon om de nødvendige sikkerhetstiltakene for å beskytte dine personlige opplysninger, vennligst kontakt oss ved hjelp av detaljene på slutten av denne personvernerklæringen.


  8. 8) Sikkerhet


    Vi er forpliktet til å beskytte sikkerheten til dine personopplysninger.
    Vi benytter en rekke sikkerhetsteknologier og -prosedyrer for å bidra til å beskytte personopplysningene dine mot ikke-godkjent tilgang, bruk og utlevering, inkludert gjennomføring av slike sikkerhetstiltak som måtte være påkrevd av gjeldende lov.
    Imidlertid kan ingen informasjonssystemer være 100 % sikre, så vi kan ikke garantere den absolutte sikkerheten til din personopplysninger. Videre er vi ikke ansvarlige for sikkerheten til informasjonen du overfører til nettstedene over nettverk som vi ikke kontrollerer, inkludert Internett og trådløse nettverk.


    Sikkerheten til dine personopplysningene er også avhengig av deg.Hvor vi har gitt deg (eller hvor du har valgt) en bruker-ID og et passord for å få tilgang til nettstedene, er du ansvarlig for å holde denne påloggingsinformasjonen konfidensiell og ikke avsløre den for andre.


  9. 9) Informasjonskapsler og lignende teknologier


    • Hva er en informasjonskapsel?

      Informasjonskapsler er tekstfiler som inneholder små mengder informasjon som lastes ned til harddisken eller i nettleserens minne når du besøker en av våre nettsteder.Informasjonskapsler er nyttige fordi de hjelper til med å ordne innholdet og utformingen av nettstedene våre og tillate oss å gjenkjenne de datamaskinene eller andre enheter som har vært på våre nettsteder før.Informasjonskapsler gjør mange forskjellige jobber, som gjør at våre nettsteder kan huske dine innstillinger og hjelpe oss med å forbedre brukervennligheten og ytelsen til våre nettsteder og din erfaring når du bruker dem.


      Våre nettsteder kan også inneholde noen elektroniske bilder som kalles websignaler (web beacons) – noen ganger kalt enkeltpiksel-gif-er – som gjør det mulig for oss å telle antallet brukere som har besøkt bestemte sider.Det kan hende vi legger inn websignaler i e-post med reklame eller i nyhetsbrev for å fastslå om meldinger er blitt åpnet og gjort noe med.

    • Kategorier av informasjonskapsler og lignende teknologier som vi bruker

      Typen informasjonskapsel eller lignende teknologi som kan brukes på våre nettsteder kan deles inn i 1 av 4 kategorier:Strengt nødvendig, Ytelse, Funksjonalitet og profil samt Reklame.


      1. 1. Strengt nødvendige informasjonskapsler

        Disse informasjonskapslene er nødvendige fordi de gjør det mulig for deg å gå rundt på nettsteder og bruke funksjonene der, spesielt i forbindelse med informasjonssøk og bestilling.Uten disse informasjonskapslene kan vi ikke levere tjenester du ber om.Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon om deg som kan brukes til markedsføring eller huske hvor du har vært på Internett.Et eksempel på en strengt nødvendig informasjonskapsel er en "handlekurvs-informasjonskapsler" som brukes til å huske produktene du ønsker å kjøpe når du legger til produkter i handlekurven din eller fortsetter til kassen.

      2. 2. Ytelses-informasjonskapsler

        Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedene våre, for eksempel hvilke sider du ofte bruker, og hvis du får feilmeldinger fra bestemte sider.Disse informasjonskapslene samler inn informasjon som brukes til å forbedre hvordan våre nettsteder fungerer.Uten disse informasjonskapslene kan vi ikke lære hvor bra våre nettsteder fungerer og gjøre relevante forbedringer som kan forbedre nettleseropplevelsen din.Eksempler på ytelseskapsler som nettstedene våre bruker inkluderer Google og Adobe Analytics (se mer informasjon nedenfor).

      3. 3. Funksjonalitet og profilkapsler

        Disse informasjonskapslene tillater at våre nettsteder lagrer informasjon som du oppgir, for eksempel språkinnstillinger for nettstedet, og for å lagre teknisk informasjon som er nyttig for samspillet ditt med nettstedene våre.For eksempel husker de bruker-IDen din og elementene i brukerprofilen din.De sørger også for at din erfaring med nettstedene og markedsføringsarbeidet vårt er relevant for deg.De kan også brukes for å yte tjenester du har bedt om, for eksempel å se på en video eller kommentere på en blogg.Disse informasjonskapslene vil ikke bli brukt til å spore surfingaktiviteten din på andre nettsteder.


        Uten disse informasjonskapslene kan ikke et nettsted huske dine tidligere valg eller gi deg en personlig tilpasset brukeropplevelse.
        Vi bruker for eksempel en informasjonskapsel for å lagre språkinnstillingene dine, noe som lar oss gi deg produktsøksresultater på riktig språk, og vi bruker en informasjonskapsel for å lagre ditt valg om utseendet til informasjonen om informasjonskapsler som vi viser på våre nettsteder.Denne informasjonskapselen vil hjelpe oss med å huske ditt valg om utseendet til informasjonskapselbanneret når du senere besøker det samme nettstedet hvor du har gjort ditt valg om banneret og andre av selskapets nettsteder med samme domene eller det samme toppnivå domenet.

      4. 4. Annonseringskapsler og lignende teknologier

        Disse informasjonskapslene – eller lignende teknologier – kan brukes til å levere annonser som er mer relevante for deg og dine interesser.De kan også brukes til å begrense antall ganger du ser en annonse, samt bidra til å måle annonseringskampanjens effektivitet.Disse informasjonskapslene kan spore surfingaktiviteten din på andre nettsteder.Uten disse informasjonskapslene eller andre teknologier vil nettannonsene du ser være mindre relevante for deg og dine interesser.


        Vi tillater tredjeparts annonsepartnere å bruke informasjonskapsler og annen teknologi for å samle inn informasjon om nettlesingsaktivitetene dine over tid og på forskjellige nettsteder når du bruker webområdene våre, inkludert produkter du surfer eller kjøper, og hvor du befinner deg.Eksempler på annonseringskapsler eller lignende teknologier som vi bruker, inkluderer Google AdWords og Facebook Pixels


        Angi dine preferanser for informasjonskapsler

        Du kan bli bedt om å samtykke til vår bruk av informasjonskapsler som beskrevet i denne personvernerklæringen ved hjelp av et informasjonskapselbanner ved første bruk av våre nettsteder.Du kan vanligvis endre nettleserinnstillingene dine for å avvise informasjonskapsler, og du kan når som helst trekke samtykket ditt ved å endre innstillingene til nettleseren din for å avvise eller deaktivere informasjonskapsler.Hvis du velger å avslå informasjonskapsler, kan det hende du ikke fullt ut kan bruke funksjonene på nettstedene våre, eller andre nettsteder du besøker.


        Vår bruk av webanalyse

        Vi bruker bransjestandard webanalyseverktøy for å spore besøk på våre nettsteder.Disse analysene leveres av Google Analytics, Adobe Analytics, Facebook Pixels, Sitecore Analytics og Coveo ("Web Analytics Providers").Informasjonen som informasjonskapsler genererer om din bruk av nettstedene våre (inkludert din IP-adresse), blir overført til og lagret av webanalyseleverandører på deres servere.Webanalyseleverandører vil bruke denne informasjonen for å evaluere din bruk av nettstedene våre, utarbeide rapporter om nettstedsaktivitet for nettstedsoperatører og tilby andre tjenester relatert til nettstedsaktivitet og bruk av Internett.Webanalyseleverandører kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter når de er pålagt å gjøre dette i henhold til lov, eller når slike tredjeparter behandler informasjonen på deres vegne.

        Du kan velge bort Google, Adobe eller Facebook webanalyse, eller på annen måte kontrollere hvordan disse teknologiene brukes når du besøker våre nettsteder, ved å følge instruksjonene her:


        Google Analytics fravelgelseslenke

        Adobe Analytics fravelgelseslenke

        Facebook Personvernlenke (du må være pålogget kontoen din)


  10. 10) Ikke spor


    Enkelte nettlesere kan sende "ikke-spor"-signaler til nettstedene som brukeren kommuniserer med.På grunn av forskjeller i hvordan nettlesere innlemmer og aktiverer denne funksjonen, er det ikke alltid klart om brukerne har til hensikt å overføre disse signalene, eller om de selv er klar over dem.Vi foretar på det nåværende tidspunkt ingen handlinger som respons på disse signalene.


  11. 11) Dine rettigheter


    Du kan ha visse rettigheter med hensyn til personinformasjon om deg som samles inn via nettstedene eller når du kontakter oss.
    Hvis du er bosatt i EØS-området, kan rettighetene beskrevet nedenfor gjelde for deg.
    For andre brukere vil rettighetene som gjelder for deg avhenge av lovene i ditt bostedsland.
    Vi vil tilrettelegge utøvelsen av rettighetene som gjelder for deg i samsvar med gjeldende lov.


    • Tilgang : Du kan ha rett til å få tilgang til, gjennomgå og korrigere personlig informasjon som er samlet inn via våre nettsteder, eller når du kontakter oss.
      I noen tilfeller kan du gjøre dette ved å gå til siden du oppgav informasjonen.
      Du kan hjelpe oss med å opprettholde nøyaktigheten til opplysningene dine ved å varsle oss om eventuelle endringer i postadresse, telefonnummer eller e-postadresse.

    • Objekt : DU KAN HA RETT TIL Å MOTSETTE SEG VISSE TYPER BEHANDLINGSAKTIVITETER SOM OMFATTER DINE PERSONLIGE OPPLYSNINGER BESKREVET I DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN, HERUNDER HVOR VI STOLER PÅ EN LEGITIM INTERESSE FOR Å BEHANDLE DINE PERSONLIGE OPPLYSNINGER ELLER HVOR VI BEHANDLER DINE PERSONLIGE OPPLYSNINGER FOR DIREKTE MARKEDSFØRING.
      I NOEN TILFELLER KAN VI VISE AT VI HAR OVERBEVISENDE LEGITIME GRUNNER TIL Å FORTSETTE Å BEHANDLE DINE PERSONLIGE OPPLYSNINGER, I SÅ FALL ER VI IKKE FORPLIKTET TIL Å OVERHOLDE FORESPØRSELEN DIN.

    • Sletting : Du kan ha rett til å be om at dine personopplysninger blir slettet for eksempel når opplysningene ikke lenger er nødvendige for formålet de ble samlet inn for.

    • Begrensning : Du kan ha rett til å be om at vi begrenser behandling av dine personopplysninger, for eksempel når du bestrider riktigheten av opplysningene.

    • Dataportabilitet : Du har rett til å motta og gjenbruke dine personlige opplysninger til eget bruk.
      Dette er kjent som retten til dataportabilitet og krever at vi, hvis det er aktuelt, skal flytte, kopierer eller overfører dine personlige opplysninger fra våre systemer til deg eller (hvis det er teknisk mulig) en tredjepart valgt av deg uten å påvirke brukbarheten.

    • Samtykke : Hvis du har gitt ditt samtykke til behandling av dine personlige opplysninger, kan du ha rett til å trekke samtykket til enhver tid, ved å kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen i slutten av denne personvernerklæringen eller, når det gjelder e-postmarkedsføring, ved hjelp av koblingen "unsubscribe" som du finner i alle e-poster som er en del av vår e-postmarkedsføring.
      Dette påvirker ikke lovligheten til noen behandling frem til det punktet.

    Vi vil svare på eventuelle forespørsler fra deg om å utøve dine rettigheter innenfor de tidsrammer som kreves av loven.Vi kan kreve gebyr for å legge til rette for forespørselen din hvor loven tillater det.For å utøve noen av dine rettigheter, ta kontakt med oss ved hjelp av kontaktopplysningene angitt i slutten av denne personvernerklæringen.Vi kan ta skritt for å bekrefte identiteten din før vi foretar noe på bakgrunn av en forespørsel.Hvis du mener at vår behandling av dine personlige opplysninger ikke overholder databeskyttelsesloven, kan du klage til tilsynsmyndigheten som har ansvaret for å overvåke overholdelse av databeskyttelsesloven i din jurisdiksjon.Vi vil imidlertid sette pris på muligheten til å løse dine bekymringer, så ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis det er noe du vil klage på.


    Hvis du har spørsmål om dine rettigheter, eller ønsker å utøve dine rettigheter, kan du sende inn en forespørsel om personvernsinformasjon på følgende lenke:


    https://contractorpro.secure.force.com/PrivacyInformationRequestForm/


  12. 12) Informasjon om barn


    Vi samler ikke bevisst informasjon fra barn og målretter ikke mot eller retter våre nettsteder mot barn.
    Betydningen av «barn» er underlagt lovene og forskriftene i jurisdiksjonen du befinner deg i.


  13. 13) Lenker til andre nettsteder


    Våre nettsteder kan inneholde lenker til tredjepart nettsteder, produkter og tjenester.
    Vi har ikke noe erstatningsansvar eller annet ansvar for disse nettstedene, produktene og tjenestene, deres retningslinjer, eller deres samling eller annen behandling av dine personlige opplysninger.
    Praksisene til disse tredjepartene med hensyn til informasjon samlet inn via deres nettsteder, produkter eller tjenester er underlagt deres egne retningslinjer for personvern.
    Vi oppfordrer deg til å lære om personvernreglene til disse tredjepartene.


  14. 14) Kontakt oss


    Hvis du har spørsmål angående denne personvernerklæringen, eller vår håndtering av dine personlige opplysninger, vil du sende inn en klage, eller ønsker å kontakte vår databeskyttelsesansvarlig, kontakt oss ved hjelp av kontaktinformasjonen oppført nedenfor.
    Vi vil behandle spørsmålet ditt raskt og prøve å finne en tilfredsstillende løsning.

    E-post :
    ResideoPrivacy@Resideo.com

    Postadresse :

    Resideo Privacy
    251 Little Falls Drive
    Wilmington DE 19808
    United States


  15. Endringer i denne personvernerklæringen


    Det kan hende vi oppdaterer denne personvernerklæringen av og til.
    Når vi gjør det, vil vi revidere "sist oppdatert"-datoen øverst og nederst i personvernerklæringen og ta ytterligere skritt som kan være påkrevd i henhold til loven.

Sist oppdatert 29. oktober 2018